fredag 21. august 2009

Mmmm...nystekte brød!


Oppskrift på 3 grovbrød

1 l skummet melk
1/2 l vann
50 g gjær
3 ts salt
3 ss olje
1 kg sammalt hvete fin
600 g sammalt rug grov
2 dl hvetemel
2 dl hvetekli
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø

Varm væsken fingervarm, og rør ut gjæren i litt av den.
Ha all væsken i maskinbollen, og tilsett olje og alt det tørre. Arbeid deigen på lav hastighet i 6-8 minutter. Dekk bollen med plast og la heve i minst en time. Arbeid deigen om, og la heve på nytt i en halvtimes tid.
Form 3 emner, og legg i smurt former. Dryss på litt mel, dekk til, og la heve 20-30 minutter. Stekes på nederste rille ved 200 grader i ca en time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar