Vi hadde en helt fantastisk middag på lørdag, og den var slett ikke vanskelig å lage heller.
Anbefales!! Oppskriften er til 4 pers.
Anbefales!! Oppskriften er til 4 pers.
750 g oksekjøtt, f.eks flatbiff
olje
2 løk i båter
4-5 gulrøtter, skivede
2 fedd hvitløk, revet
5 dl mørkt øl (f.eks Frydenlund bokkøl, polvare)
1 terning kjøttbuljong
2 ts rødvinseddik
2 ts brunt sukker
1 ts revet muskatnøtt
1 hel stjerneanis
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 laurbærlad
2 ts tørket steinsopp
200 g frisk champignon i skiver
1 ss maizennamel
1 dl vann
Skjær kjøttet i litt store terninger, og brun i en panne til det har fin farge.
Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Fres grønnsakene gyldne.
Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis, salt, pepper og tørket steinsopp.
Legg på lokk og la det trekke i 1 1/2 time, til kjøttet er blitt mørt.
Ha i champignon, kok videre i 30 min.
Bland maizenna i vann, og rør det inn i gryta. La det småkoke i 15 minutter til.
Smak evt til med mer salt/pepper.
Serveres med...
SØTPOTETMOS
2 søtpoteter
7-8 mellomstore poteter
1 vaniljestang
4 ss smør (ekte smør!)
1 ts salt
1/2 ts pepper
Skrell potetene, skjær i terninger og kok dem møre sammen med vaniljestanga som du deler på langs og legger på toppen av potetene.
Slå av kokevannet, ta ut vaniljestanga, og sett kjelen tilbake på plata sånn at siste vannrest fordamper.
Mos potetene, og tilsett smør, salt og pepper.
Vinanbefaling:
Ascheri 2004 Barolo
olje
2 løk i båter
4-5 gulrøtter, skivede
2 fedd hvitløk, revet
5 dl mørkt øl (f.eks Frydenlund bokkøl, polvare)
1 terning kjøttbuljong
2 ts rødvinseddik
2 ts brunt sukker
1 ts revet muskatnøtt
1 hel stjerneanis
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 laurbærlad
2 ts tørket steinsopp
200 g frisk champignon i skiver
1 ss maizennamel
1 dl vann
Skjær kjøttet i litt store terninger, og brun i en panne til det har fin farge.
Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Fres grønnsakene gyldne.
Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis, salt, pepper og tørket steinsopp.
Legg på lokk og la det trekke i 1 1/2 time, til kjøttet er blitt mørt.
Ha i champignon, kok videre i 30 min.
Bland maizenna i vann, og rør det inn i gryta. La det småkoke i 15 minutter til.
Smak evt til med mer salt/pepper.
Serveres med...
SØTPOTETMOS
2 søtpoteter
7-8 mellomstore poteter
1 vaniljestang
4 ss smør (ekte smør!)
1 ts salt
1/2 ts pepper
Skrell potetene, skjær i terninger og kok dem møre sammen med vaniljestanga som du deler på langs og legger på toppen av potetene.
Slå av kokevannet, ta ut vaniljestanga, og sett kjelen tilbake på plata sånn at siste vannrest fordamper.
Mos potetene, og tilsett smør, salt og pepper.
Vinanbefaling:
Ascheri 2004 Barolo
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar