torsdag 1. oktober 2009

Boeuf Bourguignon


Dette var dagens middag, og det var helt NYDELIG! Fantastiske smaker i en og samme gryte, og kjøttet var MØRT! Og midt i blinken å lage hvis man venter gjester, faktisk lages gryten med fordel dagen før. Vi serverte med søtpotetmos til, og det var helt perfekt! Oppskriften på den la jeg ut her tidligere i september.

Oppskriften er sånn ca. mål, her er rom for variasjon!

800 g oksekjøtt i store terninger
mel
salt og pepper
smør/olje

3 dl oksekraft/buljong
1 hakket løk
5 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
3 laurbærblad
1 god ss timian
ca 3/4 flaske rødvin
1/2 glass tomatpuré
200 g bacon i terninger
200 g småløk/delikatesseløk (ikke sølvløk på glass!)
200 g champignon

Vend okseterningene i en blanding av mel, salt og pepper. Stek litt om gangen i en stor gryte. Ta opp kjøttet, og stek baconet. Tilsett løk og hvitløk, og la surre noen minutter.
Tilsett så gulrot og stangselleri, og la det stå surre litt. Ha oppi oksekjøttet igjen. Ha i rødvin, buljong, tomatpuré, laurbærblad og timian, og kok opp.  Hvis gryten din er ildfast, som f.eks Le Creuset, har du den i ovnen på 160 grader i 3 timer.Hvis ikke kan du la gryta stå på ovnen og småkoke, men husk å røre av og til. Når det er ca 1/2 time igjen av koketiden,  har du i champignon skåret i grove biter og småløken. Smak evt til.
Nå-NYT!
Bon appétit!


2 kommentarer:

  1. Sjalottlauk pleier jeg å bruke. Hvis de er store, deler jeg dem i to. Og så pleier jeg å brune soppen og løken lett før jeg slenger dem i gryta- det gir en ekstra spiss.

    SvarSlett
  2. Ja, det er mange varianter å velge i. Nammelige gryten. Neste gang skal jeg også brune soppen, selv om det dugde fint uten også.

    SvarSlett